Unikālas un nelielos daudzumos pieejamas kafijas pupiņas, kuras tiek novāktas ar rokām, lēns grauzdējums zemā temperatūrā un reģionālās īpatnības padara to garšas ziņā par visīpašāko no kafijām.
Baudot espresso sajutīsiet izteiktas ziedu garšas notis, kas mijas ar medus un dateļu notīm pēcgaršā. Kafas cappuccino ir salauzis daudzas sirdis, ieskaitot mūsu!
Ražošanas valsts: Itālija
Etiopijas dienvidi, tostarp Sidamo, Kaffa, Arsi un Harar, ir sākotnējā kafijas mājvieta. Kafija šeit aug kalnu lietus mežos, savvaļā neskaitāmās šķirnēs. Visi Coffea arabica sugas augi visā pasaulē ir šo augu pēcteči no Etiopijas dienvidiem.
Teritorija Kaffa provincē tika atzīta par UNESCO biosfēras rezervātu kā daļu no Man and the Biosphere Programme (Cilvēks un biosfēra programma). Oficiāli nosaukts par “Kafa Biosphere Reserve”(Kafa biosfēras rezervātu). Tas ir viens no pirmajiem diviem biosfēras rezervātiem Etiopijā, un tā mērķis ir aizsargāt dabisko vidi un veicināt ilgtspējīgu attīstību reģionā
Pupiņas ievāc ar rokām no kafijas kokiem un pēc atlases izklāj saules vannās, lai pēc dabīgās fermentācijas tiktu atdalītas no kafijas ķiršapvalka (cascara). Šī fermentācijas metode kafijai izceļ saldās medus notis. Pēc atkārtotas rūpīgas atlases tās tiek sagatavotas ceļam uz Itāliju, kur tās izies vēl pastiprinātākas kvalitātes pārbaudes un rezultātā tiks lēni grauzdētas.
Tieši februāra beigas un marta sākums ir laiks, kad šajā reģionā tiek ievākta jaunā raža.
Šis ir ļoti nozīmīgs laiks reģiona iedzīvotājiem, jo kafijas audzēšana un ievākšana ir viens no pamata nodarbošanās veidiem. Tas šai kafijai piešķir vērtīgo un bieži nenovērtēto paaudžu un tradīciju pievienoto vērtību.