Pievieno vēl preces 50.00 € vērtībā un saņem bezmaksas piegādi!
  • Lūdzu pacietību
    Tavs iepirkumu grozs ir tukšs

KAFO Premium Selection kafijas pagatavošana ar Chemex

Publicēts

Kafijas cienītāji zina, ka lieliska kafija ir augstas kvalitātes kafijas pupiņu, precīzu pagatavošanas metožu un tehnikas rezultāts. Plašās kafijas pagatavošanas metodes ļauj izbaudīt šo aromātisko dzērienu dažādos veidos, atklājot tā daudzveidīgo garšu spektru. Viena no kafijas pasaulē visplašāk zināmajām metodēm ir Chemex kafijas pagatavošana. Šī metode, ar pareizu pieeju, var pārvērst jūsu kafijas baudīšanas pieredzi – no vienkārša dzēriena līdz patiesam baudas ceļojumam! Mēs vadīsim jūs soli pa solim šīs izcilas kafijas pagatavošanas ceļam, padarot to pieejamu visiem, kas vēlas kļūt par kafijas meistariem kopā ar KAFO Premium Selection.

Infūzijas metode – lēna un kontrolēta pagatavošana

Galvenā iezīme, kas padara Chemex tik īpašu, ir tās infūzijas metode. Šī metode ietver lēnu un kontrolētu ūdens pievienošanu maltai kafijai, lai izvilktu vislabākos garšas aspektus. Procesa laikā īpašais Chemex papīra filtrs darbojas kā šķidruma attīrītājs, aizturot nevēlamos nosēdumus un eļļas, rezultātā iegūstot saldāku, tīrāku un bagātīgāku tasīti ar kafiju.

Pagatavošanai nepieciešamie rīki:

Lai sagatavotu kafiju ar Chemex, jums būs nepieciešama šāda aprīkojuma un sastāvdaļu kombinācija:

Pagatavošanas process – ceļš uz gardu kafiju!

Kopējais pagatavošanas laiks aptuveni 5 minūtes;

Sagatavošanas soļi

  • Pirms uzsākat kafijas pagatavošanu, ir svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes kafiju. Mūsu ieteikums, lai pagatavotu gardu kafiju ar Chemex  –  KAFO Premium Selection kafija. Atcerieties, ka lielisks sākums ir labas attiecības starp kafijas pupiņām un ūdeni. Parasti ideāla proporcija ir 1 grams kafijas uz 15 gramiem/ml ūdens, tāpēc, piemēram, 45-50 gramiem kafijas nepieciešams 450 grami ūdens.
  • Samaliet kafijas pupiņas līdz vidēji rupjam malumam.
  • Tālāk uzvāriet ūdeni.

Filtra uzstādīšana

  • Ielieciet Chemex filtra papīru tā augšējā daļā un pārlejiet nedaudz karstu ūdeni, lai sasildītu to un nodrošinātu labu kontaktu ar Chemex. Šis process ne tikai sagatavo filtru, bet arī palīdz noņemt nevēlamo papīra garšu.

Maltas kafijas ieberšana un priekšpagatavošana (Blooming)

  • Ieberiet maltu kafiju Chemex filtrā un izlīdziniet to, izveidojot vienmērīgu kafijas kārtu. Tagad ir laiks veikt priekšpagatavošanu, ko mēdz saukt par “blooming.”
  • Ielejiet nelielu ūdens daudzumu uz svaigi maltās kafijas (samitriniet visu kafiju), jūs sniegsiet kafijas īpašībām iespēju izpausties, jo tā ziedēs kā zieds.
  • Šo procesu vajadzētu veikt apmēram 60-80 sekundes.

Pēdējais pagatavošanas solis: 

  • Tagad jūs esat gatavi sākt noslēdzošo kafijas pagatavošanu. Lēnām un vienmērīgi pievienojiet atlikušo ūdeni, veicot apļveida kustību. Šī metode ļaus jums kontrolēt ūdens plūsmu, lai nodrošinātu, ka katrs kafijas graudiņš ir vienmērīgi piesātināts ar ūdeni.

Izbaudiet rezultātu!

  • Visbeidzot, sasniegts pēdējais pagatavošanas solis – gaidiet, kamēr ūdens lēnām iztek caur filtru Chemex krūkas kolbu. Kad kafija ir gatava, to var pasniegt un izbaudīt. Atceries, ka lieliska kafija ir ceļš uz lielisku dienu!

KAFO kafijas pagatavošanas rezultāts: perfekta kafijas tasīte!

Kafijas gatavošana ar Chemex var šķist kā māksla un sekojot līdzi šiem soļiem, jūs varat kļūt par kafijas meistaru savās mājās. KAFO Premium Selection kafijas pagatavošana ar Chemex ir baudāma pieredze, kas ļauj jums izcelt šo izsmalcināto kafijas pupiņu zīdaino garšu un izteiksmīgo kafijas aromātu. Lai izdodas pagatavot izcilu un aromātisku kafijas tasi pēc katras pagatavošanas reizes!

Krista Siliņa

4 ziņas

Mēs zinām labas kafijas pagatavošanas nianses un gribam tās izstāstīt arī Tev